Artúr és a fenyőfa esete...

2009.12.21. 19:02

Kezdem az elején.
A szüleim elmentek, hogy megvegyék a fenyőfát, amely majd szebbé teszi a karácsonyunkat és segít, hogy kicsit közelebb érezzünk magunkhoz az ünnepet. Mikor haza értek vele, édesapám a terasznak támasztotta azzal az indokkal, hogy az ott jó hely lesz neki, mert ugye repkednek a mínuszok, ezáltal nem potyognak le olyan hamar a tűlevelei.

Jó szándéktól vezérelve, nyugodt szívvel hagyta ott a fát. De ekkor még nem tudhatta, hogy igazából mit is tett, nem foghatta fel tetteinek súlyát...

Vasárnap hűvös reggelre ébredtünk, de ebünk - Artúr - már jelezte, hogy némi táplálékra lenne szüksége a létfenntartáshoz. Édesanyám - aki annyira szívén viseli a sorsát - ételt adott neki, hogy csökkentse éhségérzetét. De miután jóllakott, szörnyű tettel "hálálta" meg a szeretetet, mellyel mindig is körülvettük. Elindult a teraszon és a fenyőfa felé vette az irányt. Tappancsai szörnyű súlyként nehezedtek a szűz hóba keserű nyomot hagyva maguk után.
És ekkor elkövette az elkövethetetlent:
LEHÚGYOZTA A FA TETEJÉT. KÉTSZER!

Azóta is fájó sebként él ez a kép az emlékezetemben. Nem tudom hogy teszem túl magam ezen az egészen. Már csak abban reménykedhetem, hogy a jól megszokott, kellemes fenyő illat helyett nem lesz kutyahúgy szag a házban...


 

A bejegyzés trackback címe:

https://ez-van.blog.hu/api/trackback/id/tr771614092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azallamenvagyok 2009.12.22. 20:44:51

egész nap a szomszéd kutyát figyeltem:)
süti beállítások módosítása